Bahan-Bahan: | |
Untuk Kuah Manis 1 Camca Besar Minyak Masak 2 Ulas bawang putih (dimayang @tumbuk) 1 Botol kecil Sos Tiram (Maggi) 2 Camca besar tepung jagung 3 Camca besar Kacang Manis (Ade di Pasaraya) gula secukup rasa Sedikit air(ikut selera, kalau nak pekat, air sikit) | Kuah Pedas ½ Botol Sos cili ½ Botol Sos tomato ½ keping manisan atau gula melaka 1 Camca besar cuka Sedikit garam 10 biji cili padi 1 camca kecil belacan Sedikit air(ikut selera, kalau nak pekat, air sikit) |
Cara: | |
Cara memasak kuah manis. 1. Panaskan minyak dalam kuali kemudian tumis bawang putih. 2. Masukkan air, lepas tu masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air. Masukkan bahan selebihnya dan campur dengan air dan kacau sehingga mendidih, Siap..... Untuk kuah pedas Campurkan kesemua bahan -bahan kuah pedas dan campur sedikit air,kacau sehinggan masak. Siap..... | |
Cadangan Hidangan: | |
Untuk hidangan 10 orang Kuah ini dihidang bersama dengan fish ball, sotong ball, ketam ball, dan lain-lain lagi yang telah dicelup dalam air panas | |
Tambahan: | |
sedap dimakan ketika dok saje-saje ok..boleh cuba ...pasti sedap...best |
klik iklan ini...tq
Saturday, September 25, 2010
Kuah Yong Tau Foo
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment